Lions Club Leerdam helpt scholen

Diverse organisaties vragen om steun en gelukkig laat de lokale en de nationale overheid zien dat ze, zoals ze zelf zeggen, 'diepe zakken' hebben. Maar niet elke vraag krijgt ook volledig een bijdrage vanuit die 'diepe zakken'.
Mooi voorbeeld daarvan is de aanschaf van laptops en chromebooks door scholen om te verzekeren dat alle leerlingen ook online lessen vanuit huis kunnen volgen. Bij dit voorbeeld betaalt de Overheid 75 % en de scholen moeten zelf daterende 25 % van de aanschafkosten betalen. Een extra uitgave die, alhoewel aantrekkelijk, toch niet door scholen begroot was
Alhoewel de 'diepe zakken' van de Lions Club Leerdam niet zo ruim gevuld zijn als die van de Overheid, hebben we wel besloten dat wij de scholen de helpende hand toesteken en die eigen bijdrage van 25 % voor onze rekening nemen.
Zo hebben we 8 Leerdamse scholen kunnen helpen, waarbij we het mogelijk hebben gemaakt om bijna 100 laptops en chromebooks aan te schaffen, waarmee ca € 8.500,00 gemoeid gaat.
Voor ons als Lions Club Leerdam een prachtige mogelijkheid om als lokale service-organisatie ons levensdoel waar te maken.

foto: Mimi van Rossem

Lees hier het artikel in Het Kontakt

Contactgegevens

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons

Leden

Hieronder kunt u inloggen. Bent u uw gebruikersnaam of uw wachtwoord vergeten? Klik dan op Gebruikersnaam vergeten of wachtwoord vergeten en maak een nieuwe gebruikersnaam of wachtwoord aan.